Kustannukset ja varusteet

Partio on suhteellisen edullinen harrastus. Etenkin sudenpennut pärjäävät varsin vähillä varusteilla, jotka useimmilta löytyy valmiiksi kotoa. Partiossa mennään eikä meinata, joten huippuhienojen ja kalliiden varusteiden sijaan kannattaa suosia käytännöllisiä ja kovaa menoa kestäviä kamppeita! Perusvarusteisiin kuuluvat mukavat ja säänkestävät ulkoiluvaatteet ja -kengät. Retkelle lähtiessä tarvitaan puukko, makuupussi ja -alusta sekä reppu tai varsinkin isommilla partiolaisilla rinkka. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena, ja varusteita voi kysyä myös lainaan. Harrastusvuosien lisääntyessä varusteilta vaaditaan toki jo enemmän, jos mieli tekee vaikkapa talvivaellukselle.

Retkistä peritään maksu, joka kattaa keskimäärin noin 80 % retken kustannuksista. Viikonlopun mittaisen kämppäretken hinta on tyypillisesti 20 euroa.

Partioasun osista huivi kuuluu pakollisiin hankintoihin. Uusilta ensimmäistä kertaa liittyviltä jäseniltä peritään 10 euron liittymismaksu kattamaan partiohuivin ja ensimmäisten merkkien kustannukset. Vuoden aikana tehdään vaihteleva määrä suorituksia, joiden perusteella partiolainen saa suoritusmerkkejä. Näistä merkeistä kertyy maksimissaan 10-20 euron kustannus vuodessa. Partiopaidan ja -vyön hankkiminen on vapaaehtoista.

Mäntsälän Metsäkävyt ei peri omaa jäsenmaksua. Kaikki johtajamme toimivat vapaaehtoispohjalta eivätkä saa harrastuksestaan palkkaa. Suomen Partiolaisten ja Uudenmaan partiopiirin jäsenmaksu, joka oikeuttaa osallistumaan viikkotoimintaan ja lippukunnan tapahtumiin, on yhteensä 50-65 euroa vuodessa (perhepartiossa olevilta lapsilta vähemmän). Jäsenmaksu sisältää vakuutuksen. Jäsenmaksusta voi myös hakea vapautusta (taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein) : https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/